Gold vlasová poradňa

Gold vlasová poradňa

  • Publikované: 20. júl, 2021
  • Autor: GOLD
Gold vlasová poradňa
Pripravili sme si pre Vás malú vlasovú poradňu na tému ako správne používať šampóny, kondicionéry a masky Gold.

Správnou aplikáciou môžete ľahko predísť niektorým problémom, ako napríklad rýchle mastenie vlasov, vznik lupín či pocit ťažkých vlasov. 

Zároveň Vám poradíme, ako zvýšiť efektivitu prípravkov, ktoré používate. Produkty Gold sú vegánske, nie sú testované na zvieratách, sú založené na prírodnej báze a majú vysokú koncentráciu účinných látok, a preto je potrebné s nimi narábať trochu inak, ako ste možno boli doteraz zvyknutí.

Šampón: Nech už si vyberiete ktorýkoľvek šampón Gold, mali by ste dávať pozor na množstvo prípravku, ktoré do vlasov aplikujete. Aj na dôkladné umytie vlasov vám postačí malé množstvo šampónu, ktoré rozemulgujete vo vlasoch (cca o veľkosti 50 centovej mince na polodlhé vlasy). Pokojne k nemu pridajte rukou trochu vody, aby sa prípravok rozriedil a vytvoril jemnú penu. Ak sa vám stane, že šampón na prvý raz nezapení, nerobte si starosti. Dôkladne opláchnite vlasy a postup opakujte znova. Vďaka druhému umytiu budete mať vlasy ošetrené bohatou a hustou penou. Ak máte dlhé, alebo veľmi husté vlasy, môžete si pridať viac šampónu.

Kondicionér: Keď už máte vlasy umyté, je potrebné dopriať im výživu v podobe kondicionéru, ktorý navyše dôkladne uzatvorí vlasové vlákno. Kondicionér aplikujte len do dĺžok a končekov vlasov, ktoré sú zbavené čo najväčšieho množstva vody. Vyhnite sa korienkom a pokožke hlavy. Vlasy jemne presušte uterákom, aplikujte kondicionér a nechajte pôsobiť 3-5 minút. Kondicionér nikdy nenanášajte ku korienkom vlasov, pretože by ste ich mohli zbytočne zaťažiť a budú sa tak omnoho skôr mastiť. Kondicionér odporúčame používať pri každom umývaní vlasov.

Maska: Ak to vaše vlasy potrebujú, párkrát do mesiaca im doprajte aj zábal v podobe masky. Ako často ju máte používať vám poradí váš kaderník na základe stavu vlasov. Masku aplikujte na vlasy, ktoré sú tiež zbavené čo najväčšieho množstva vody, aby sa vám prípravok nevyplavil z vlasov so stekajúcou vodou. Tak ako balzam, aj masku nanášajte len do dĺžok a koncov, a začínajte najpoškodenejším miestom - teda od končekov smerom hore. Masku nechajte pôsobiť približne 5 - 7 minút a potom dôkladne opláchnite. Pre intenzívnejší efekt môžete vlasy zabaliť do teplého a vlhkého uteráku, prípadne môžete vlasy zabaliť do fólie a nechať pôsobiť 15-20 minút. Nezabudnite po maske vždy aplikovať kondicionér, ktorý uzatvorí vlasové vlákno, aby sa výživné látky nevymyli a vydržali vo vlase čo najdlhšie.Bodkou na záver je niekoľko kvapiek oleja do vlasov, ktorý chráni vlasy pred teplom pri fénovaní alebo žehlení až do 220 stupňov Celzia.

Rada Gold na záver: Nech používate ktorýkoľvek prípravok na umývanie a výživu vlasov, nezabudnite, že menej je v tomto prípade viac. Vlasy dokážu do seba dostať iba určité množstvo látok, ktoré im dodávate prostredníctvom produktov. Gold profesionálne produkty na domáce použitie sú natoľko koncentrované, že nie je potrebné ich dávať veľa. Prehnaným množstvom vlasom viac uškodíte, ako pomôžete. Ak si nie ste istý/á, ktoré produkty sú pre vaše vlasy najvhodnejšie, poraďte sa s vašim kaderníkom, alebo nám napíšte správu. Radi vám pomôžeme pri výbere produktov.