Ako si vybrať ten správny šampón a čo je jeho primárnou úlohou?

Ako si vybrať ten správny šampón a čo je jeho primárnou úlohou?

  • Publikované: 26. júl, 2021
  • Autor: GOLD
Ako si vybrať ten správny šampón a čo je jeho primárnou úlohou?
Výber vlasového šampónu by mal v prom rade zohľadňovať aktuálny stav vlasovej pokožky a sekundárne, stav, či vlastnosti vlasu pri korienkoch a to do 5cm od vlasovej pokožky. Primárnou úlohou šampónu je starostlivosť a umývanie vlasovej pokožky. O vlasovú pokožku je rovnako dôležité sa kvalitne starať, tak ako sa staráme o pokožku na tvári.

Kvalitný šampón je väčinou hustej konzistencie, pretože obsahuje veľa výživných látok ako napríklad vyživujúce rastlinné výťažky, antioxidanty, pšeničný proteín a vysoko koncentrované oleje. Šampóny ktoré sú riedke a vodové obsahujú veľa prebytočnej vody, ktorá slúži len na naplnenie obalu. Šampón by nemal obsahovať žiadne sulfáty, parabény a silikóny.

Regeneračný šampón 

Ideálny na vlasy, ktoré sú jemné a krehké. Tieto vlasy trpia nedostatkom stavebných látok, ako sú proteíny, ktoré zlepšujú štruktúru vlasov a zvyšujú ich pevnosť a elasticitu. Vhodný najmä na poškodené vlasy, či už mechanicky alebo chemicky scitlivené.

Hydratačný šampón

Je určený pre suché a krepovité vlasy, alebo suchú pokožku hlavy. Hydratačný šampón je vhodný najmä na kučeravé alebo vlnité vlasy, a hnedovlásky, ktoré majú vlas hrubší a hustejší. Vlasy krásne vyživí a dodá im potrebnú hydratáciu.

 

Šampón na citlivú pokožku 

Je určený pre ľudí, ktorých trápia lupiny, svrbenie pokožky hlavy alebo iné kožné problémy. Obsahuje hypoalergénne vonné látky a upokojujúci komplex zo zázvoru, kadidla a extrakt z hrozna. Vďaka látke pirocton olamín účinne bojuje proti lupinám. Pokožku vo vlasoch dokáže jemne prečistiť a upokojiť. 

Šampón určený pre blond / zosvetlené vlasy

Je určený pre blond a melírom zosvetlované vlasy. Jeho hlavnou úlohou je potlačiť neželané žlkasté a zlaté tóny blond vlasov. Pomáha vyzdvihnúť elegantnú blond farbu. Čím je vlas viac zosvetlený, tým pádom je zbavený svojho prirodzeného pigmentu, čo ho samozrejme oslabuje. Profesionálny šamón na zosvetlené vlasy je preto vyvinutý tak, aby takýto vlas jemne prečistil a zároveň ho posilnil. Vhodný pre všetky blondny, melírované a zosvetlované vlasy.

Čistiaci šampón

Šampón s hlbokým čistiacim účinkom, ktorý odstraňuje z vlasov nečistoty, mastnotu a zvyšky produktov z vlasov. Poskytuje čistiaci, osviežujúci a detoxikačný efekt vďaka komplexu alfa – kyselín z pomarančov a citrónov. Je vhodný aj na časté alebo každodenné umývanie a pomáha dodať objem jemným vlasom. Je dobré mať ho v kúpeľni ako alternatívu k svojmu dennému šampónu na hĺbkové prečistenie. Vhodný najmä pre typy, ktorým sa rýchlejšie mastnia vlasy.